Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/zeuth.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2364

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/zeuth.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2368

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/zeuth.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3169
About me – Zeuth

About me

Søren Zeuth

Verden udvikler sig og skriger på fortolkning. Derfor har vi mere end nogensinde brug for fotografiet. Der er brug for at observere og dokumentere det, vi ofte ser igennem fingre med. Det brænder jeg for.

MIT ARBEJDSLIV

I 1984 tog jeg til minearbejderstrejken i England for at lave reportage og portrætter af minearbejderne. Lige siden har jeg lavet egne projekter og løst opgaver for organisationer og medier i 43 forskellige lande. Her er et udpluk:

  • Kogebøgerne ”Mit Lykkelige køkken” og ”Beretninger fra fjerne køkkener” med Nikolaj Kirk fra Syd-Sudan, Senegal, Nepal, Mongoliet mv.
  • Undercover afsløringer af arbejdsforhold for på fyrværkerifabrikker i Kina. For forbrugermagasinet TÆNK.
  • Afsløring af arbejdsforhold hos A.P. Møller-Mærsk i Mellemamerika. Selskabet brugte bl.a. løgnedetektorer over for deres lastbilchauffører.
  • Tekstilbranchens værste katastrofe, fabrikken Rana Plaza, der kollapsede og dræbte 1.137 mennesker. Jeg lavede bl.a. bogen og udstillingen ”Rana Plaza Fashion” i 2014.
  • Fortællinger fra Palæstina med fokus på arbejdernes forhold under besættelsen.
  • Bogen ”Stemmer fra Steppen” som skildrer Mongoliets udvikling igennem 25 år.
  • Senest har jeg været i Guatemala i april i år for at dokumentere vilkårene i et land, hvor 70 fagligt aktive er blevet myrdet de sidste 10 år.

PERSONLIGT

Jeg er 54 år og bor med 2 børn i København. Jeg er uddannet fagfotograf hos Berggreen & Munkholm i 1983 og har drevet selvstændig virksomhed siden 1984.

UNDERVISNING

Igennem 12 år har jeg undervist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i kreativ udvikling og billedsprog på fotojournalistlinjen.

PRISER

2012 Tranquebar Interkulturelle pris 2015 Nairobi-Prisen

2015 Gelsted – Kirk – Scherfig Fondens Pris

”Når jeg ikke ved, hvad jeg skal lave, så kigger jeg på billeder. Historien er ikke i billedet, den er oppe i mit hoved. Sjovt nok var den der ikke, før jeg så billedet… Det er det magiske ved fotografiet”.